Cross Run Bike Run

De Cross Run Bike Run is een spectaculair evenement op de agenda van 40Mijl Sport Events. Het ruige landschap van het Lauwersmeer wordt getrotseerd. Uitdagende routes en fenomenale vergezichten tref je aan tijdens jouw deelname aan tijdens deze cross duathlon. Verschillende routes hebben wij samengesteld, zodat je niet twee keer hetzelfde ziet! We kunnen niet garanderen dat jouw schoenen droog blijven.

Afstanden

Tijdens deze editie is er één afstand; R6 – B19 – R3 km. Deze kan solo of in estafette afgelegd worden

MTB ROUTE

De ruige bosroutes in Lauwersoog worden gevolgd, aangevuld met prachtige natuur en een stuk Waddenzeedijk!

RUN

Het hardlooptraject is uitdagend, maar de vergezichten zijn het helemaal waard!

Locatie

De start is op 5 oktober aan het Lauwersmeer bij Lauwersoog 

Informatie

De Run Bike Run in het Lauwersmeer is uniek. Het Lauwersmeer is één van Nederlands mooiste natuurgebieden en heeft enorm veel afwisseling tussen weidse uitzichten, bos en water. De routes van deze cross duathlon gaan ook over de Waddenzeedijk met uitzicht op het eiland Schiermonnikoog, en door Europa’s grootste militair oefenterrein Marnewaard (afhankelijk van militaire oefeningen kan dit nog wijzigen).

Op onze FAQ pagina staan daarnaast nog de veelgestelde vragen.


Kosten voor deelname

Deelnemen kan door je in te schrijven via ons aanmeldformulier. De kosten voor deelname zijn inclusief tijdwaarneming, verzorging op de wisselpost en een pasta bij de finish.

De verschillende series zijn op verschillende startmomenten.

1Deelname individueel: € 37,50

Deelname per estafette team: € 42,50


Afstanden

Er is één afstand bij de RBR. Er zijn klassementen voor mannen, vrouwen en estafette.

Run: 6,1 km

Bike: 19 km

Run: 2,9 km

De routes hebben nagenoeg geen overlap, het meedoen in estafette is mogelijk. De routes zijn bepijld en er worden GPX bestanden toegestuurd.Afhalen startnummer

Het startnummer wordt niet toegestuurd, maar kan op de dag zelf worden afgehaald. Tijden hiervoor volgen in de nieuwsbrief. 

Individueel en estafette

De RBR kan individueel of in estafette afgelegd worden. Doe je in estafette mee, dan krijg je een aparte locatie voor de fiets toegewezen en dien je daar zelf te zorgen voor de wissel. Jouw partner neemt dan jouw startnummerband en chip over. 

Via het aanmeldformulier kun je kiezen voor estafette, waarbij je daar de naam van jouw teamgenoot kunt invullen.

Verdere informatie volgt later in de nieuwsbrieven.


Starttijden

De start is om 13:00 uur. Er kan gekozen worden om meerdere startmomenten neer te zetten, informatie hierover volgt.

Startlocatie

De start en finish locatie is aan De Rug in Lauwersoog, aan de Lauwersmeeroever, voorbij restaurant Suyderoogh. Bij deze locatie is ruim voldoende parkeergelegenheid. Volg de aanwijzingen in de nieuwsbrief.

Verzorgingsposten

Bij de wisselpost is een verzorgingspost en EHBO aanwezig. Tevens is er een masseur aanwezig bij het evenement. Afhankelijk van de temperatuur kan de organisatie het aantal verzorgingsposten en de routes aanpassen.

Bij de finish wordt een pasta uitgegeven.


Finish

Na de finish zorgen wij ervoor dat je niet met een lege maag naar huis toe hoeft.


Tijdwaarneming

Er is tijdwaarneming aanwezig. Je ontvangt een startnummer met chip die je tijdens het evenement dient te dragen. Tijdens en na afloop van de RBR zijn de uitslagen direct te zien op sportrent.nl. 


Prijsuitreiking

Podiumplaatsen zijn er voor nummer 1, 2 en 3 van heren, dames en estafette. De prijsuitreiking vindt plaats als het podium binnen is. Er zijn geen geldprijzen, iedereen krijgt een medaille.


Kleedruimte en fietsenafspuitplaats

Na de finish is het mogelijk om je fiets buiten af te spoelen met water. Er is op het terrein geen afgesloten kleedruimte aanwezig. Omkleden kan bij de auto.


Wisselzones

De fiets mag vanaf 11:30 bij de wisselzone geplaats worden, deze zal bewaakt worden totdat alle fietsen weg zijn. De deelnemer brengt zelf de fiets naar de wisselzone voor aanvang van de wedstrijd.

Bij de wisselzone is een verzorgingspost met EHBO aanwezig. 

Tot aan het einde van het evenement zullen de fietsen op het wisselterrein/finishterrein bewaakt worden. Lauwersmeer Triathlon

Lauwersmeer Triathlon is een evenement van Stichting 40Mijl en is aangesloten bij de NTB, Atletiekunie en kWbn.

Stichting 40Mijl 

Sietse Veldstraweg 98
9833PC Den Ham

E-Mail: info@40mijl.nl
Telefoon: 085-2016534

Juridisch

KvK: 68168861
BTW nr: NL857330561B01

Onze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.